Meest gestelde vragen SPORTFEVER KINDEROPVANG

Hieronder vindt u antwoord op de veel gestelde vragen die wij krijgen tijdens de corona crisis. Als eerste de vragen rondom de opvang en daarna de vragen rondom kosten, betaling en de tegemoetkoming voor de niet genoten opvang.

Kinderopvang bij klachten die passen bij corona

Voor alle kinderen geldt dat zij bij een neusverkoudheid gewoon naar de kinderopvang (kinderdagopvang, BSO en gastouderopvang) mogen, behalve:

  • als het kind ook koorts of andere corona klachten heeft;
  • als het kind een huisgenoot is van iemand met corona;
  • als een huisgenoot van het kind naast milde coronaklachten ook last heeft van koorts of benauwdheid heeft. En als er nog geen negatieve testuitslag is.

Het RIVM heeft een handreiking bij neusverkouden kinderen opgesteld. De handreiking wordt regelmatig aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

Als het kind elk jaar hooikoorts heeft of chronisch verkouden is, dan herkent de ouder deze klachten. Het kind mag dan gewoon naar school of de kinderopvang. Bij twijfel, of als de klachten anders zijn dan gewend, blijft het kind thuis tot de (nieuwe) klachten voorbij zijn of laat uw kind testen. 

Voor kinderen geldt dat zij bij een neusverkoudheid gewoon naar de kinderopvang (peuteropvang en BSO mogen. Zie hiervoor de bovenstaande vragen.

Sinds 8 juni is de kinderopvang volledig open en vervalt de vergoeding voor de eigen bijdrage. Als u (tijdelijk) geen gebruik meer wilt maken van de kinderopvang, dan adviseren wij u daarover contact op te nemen met uw kinderopvangaanbieder.

Meest gestelde vragen BSO

U kunt uw kind inschrijven via de website van Sportfever.nl. Onder direct inschrijven vindt u het inschrijfformulier.

Voor sommige populaire dagen zoals de maandag, dinsdag en donderdag kan er een wachtlijst ontstaan. Het verloop van deze wachtlijst is van vele factoren afhankelijk. Na ontvangst van uw inschrijving houden wij u regelmatig op de hoogte van dit verloop.

Ja dit is mogelijk*. Indien gewenst kunt u voor inschrijving kennismaken op de locatie met de Assistent Leidinggevende. Na inschrijving en plaatsing kan er ook een wenmoment worden afgesproken.

* ivm corona zijn deze rondleidingen digitaal.

Wijzigingen kunt u doorgeven via planning@sportfever.nl. Wij zullen deze wijzigingen indien mogelijk zo snel mogelijk doorvoeren.

Sinds 8 juni is de kinderopvang volledig open en vervalt de vergoeding voor de eigen bijdrage. Als u (tijdelijk) geen gebruik meer wilt maken van de kinderopvang, dan adviseren wij u daarover contact op te nemen met uw kinderopvangaanbieder.

Wij halen van diverse scholen in Haarlem en Heemstede kinderen op. Voor een overzicht kunt u kijken op de website van Sportfever.nl

Kinderopvangtoeslag

Nee. Voor de komende periode blijven uw gewerkte uren ongewijzigd en blijft het aantal uur waarvoor u aanspraak heeft op kinderopvangtoeslag in stand.

Indien u uw baan verliest, geldt dat tot drie maanden na het verliezen van uw baan recht blijft bestaan op kinderopvangtoeslag. Dit zodat niet direct gestopt hoeft te worden met het gebruik van kinderopvang en de plek bij de kinderopvang niet direct verloren hoeft te gaan.

Ouders die gebruik maken van de NOW behouden het recht op kinderopvangtoeslag. Zij krijgen hun loon 100% doorbetaald. Er verandert voor deze ouders in die zin dus niets.

Na het verlies van werk loopt uw recht op kinderopvangtoeslag nog drie maanden door. Afhankelijk van het aantal uren dat u heeft opgebouwd, heeft u mogelijk nog langer recht op kinderopvangtoeslag. Kijk voor meer informatie over kinderopvangtoeslag bij stoppen met werken of werkloos worden op de website van de Belastingdienst

Vragen over kinderopvang

Vragen aan de Belastingdienst? Vragen kunt u ook stellen bij de BelastingTelefoon (0800-0543). Houdt u dan wel rekening met een langere wachttijd dan normaal.

Meest gestelde vragen TSO

U kunt uw kind inschrijven via de website van Sportfever.nl. Onder direct inschrijven vindt u het inschrijfformulier. Wij verzorgen de TSO op de Bavinckschool en de Koningin Emmaschool.

Nee, uw kind blijft op school. Bij aanvang van de pauze eten de kinderen eerst gezamenlijk de lunch. Daarna wordt er een afwisselend programma aangeboden in het teken van Sport en Spel. De kinderen kunnen zelf kiezen met welk onderdeel zij mee doen. Ook vrij spelen behoort tot de mogelijkheid.

Ja dit is mogelijk*. Indien gewenst kunt u voor inschrijving kennismaken op de locatie met de Assistent Leidinggevende. Na inschrijving en plaatsing kan er ook een wenmoment worden afgesproken.

* ivm corona zijn deze rondleidingen digitaal.

Indien er een vast contract wordt afgenomen zullen alle schooldagen gefactureerd worden. Ook als uw kind door ziekte, vakantie of andere redenen een keer niet overblijft. Deze dagen kunnen altijd binnen 4 weken ingehaald worden op een dag naar keuze, Indien de school sluit en de TSO niet aangeboden kan worden, bijvoorbeeld in geval van de pandemie, zal er geen kosten in rekening worden gebracht.

Blijft uw kind incidenteel of op wisselende dagen over is het flexcontract misschien een betere optie. Onze klantenservice vertelt u daar graag meer over. Klantenservice@sportfever.nl